Omarm de herfst

Less is more

Heb jij ook de behoefte om een stapje terug te zetten? Om een uurtje eerder naar bed te gaan? Of om je bank en bed weer vol te stapelen met zachte kussentjes en dekentjes?

Dat past helemaal bij het seizoen de herfst! Het is namelijk tijd om rust en warmte op te zoeken. Het element dat aan de herfst is verbonden is metaal. Metaal nodigt je uit om moeiteloos los te laten wat je met je meedraagt, zodat je je met jezelf kunt verbinden.

Het motto van dit seizoen is: Less is more. Geen moeite doen, maar je overgeven aan het moment. Wat als je even geen moeite doet, maar alles er laat zijn zoals het is? Als je jezelf de tijd geeft om te ontspannen.    

#1 Adem je vrij

Adem eens een keer diep in en uit. Hoe voelt dat? Ervaar je de ruimte die daardoor ontstaat? De adem kan je helpen om los te laten. Door vrij te ademen creëer je ruimte in je lichaam en in je mind. De prana, de levensenergie gaat vrij door je lichaam stromen.

Het element metaal is verbonden met de meridianen (de energiekanalen) van de longen. Door te werken met de meridianen van de longen en de longen zelf omarm je de herfst.     

De meridianen lopen vanaf de duimen langs de binnen kant van de armen over de schouders naar de keel en de longen. Dus draai zo nu en dan lekker je armen en schouders los om de prana vrij door de energiekanalen te laten lopen.

Om de adem helemaal vrij door je lichaam te laten stromen is bewegen op het ritme van je ademhaling erg fijn. Daarvoor heb ik een Gentle Flow opgenomen helemaal gericht op ademhalen, twisten en ruimte creëren voor de longen om vrij adem te kunnen halen.    

#2 Keer naar binnen

Uitspraken als ‘keer naar binnen’, ‘laat los’, ‘geef je over’ en ‘verbind je met jezelf’ kunnen heel abstract klinken. Het zijn namelijk woorden die gezocht zijn bij bepaalde ervaringen. Ervaringen zijn nooit helemaal in woorden te vangen, want iedere ervaring is net iets anders en iedereen heeft zijn of haar eigen ervaringen.   

Toch kunnen woorden helpen om je naar de ervaring te brengen. Een fijne manier is om een Yoga Nidra te volgen. Bij Yoga Nidra lig je comfortabel en hoef je alleen maar te luisteren. Rustige, zachte woorden helpen je om te kalmeren en om je stapje voor stapje te laten ontspannen tot dat je op een punt komt waar je even niets hoeft. Een punt waar je wordt gedragen, kunt opladen en even tot jezelf kunt komen.

Nieuwsgierig? Volg de online Yoga Nidra Vijfdaagse waar en wanneer het jou uitkomt. 

 

Yoga Nidra Vijfdaagse

Online cursus      

#3 Verwarm jezelf

Buiten wordt het steeds kouder en winderiger. Het kost het lichaam veel energie om onszelf warm te houden, dus laten we daarbij een handje helpen! Verwarm jezelf zowel vanbinnen, als vanbuiten. Dus zoek je favoriete trui op, je wollen sokken en steek thuis gezellig de kaarsjes aan.

Maar ik zei ook vanbinnen. Ja vanbinnen! Eet zoveel mogelijk verwarmd eten. Bijvoorbeeld deze heerlijke kruidige pompoensoep met gember als lunch of dinner:  

Benodigdheden voor 4 personen: 2 uitjes, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 600 gr pompoen, een blokje verse gember, 2 tl gemalen komijn, 2 tl kerriepoeder, snufje peper en zout.

Optioneel: 750 ml groentebouillon, handje verse koriander en (soya) yoghurt.

  • Snij de ingrediënten grof.
  • Verwarm olie in een soeppan en bak de ui tot de ui glazig wordt.
  • Voeg knoflook, gember, peper en pompoenblokjes toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg ongeveer 750 ml water of bouillon toe. Hoe meer water hoe dunner de soep.
  • Zet het vuur laag als het water begint te koken en kook de soep (voor ongeveer 25 minuten) tot de pompoen gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  • Serveer de soep met een beetje (soya) yoghurt en koriander bovenop.
  • Eet smakelijk! 

 

Adem, verzacht en houd jezelf warm, dan kom jij deze herfst wel door!

Liefs Marjolein 

Prana Yogi is dé plek om een momentje voor jezelf te pakken. De yogalessen, cursussen en retraites zorgen ervoor dat jouw prana, jouw levensenergie (weer) vrij door je lichaam gaat stromen. Het aanbod bestaat uit: Gentle Flow, Dreamy Yin & Yoga Nidra.

Andere blog posts die misschien leuk vindt:

Ben Authentiek

Hoe uit jij jezelf? Spreek je de waarheid? Uit jij je naar de wereld zoals jij werkelijk bent?

Open je hart

Kan jij verzachten? Verzachten vanuit je hart naar jezelf en naar anderen toe?

Innerlijke Kracht

Wat straal jij uit naar de buitenwereld? Sta jij in je eigenkracht? Alles wat je uitstraalt krijg je terug.

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.