Magische Chakra’s

chakra

Chakra. Zeg het woord eens hard op. Chakra. Alleen het woord heeft al iets magisch. Chakraaa. Maar wat is nou eigenlijk een chakra?

Wat is een Chakra?

Chakra is Sanskriet voor wiel of werving. Het zijn 7 energetische energiecentra die zich bevinden vanaf de basis van onze wervelkolom tot aan onze kruin. Je kunt ze niet zien, maar wel voelen.

Door ons lichaam lopen nadi’s, energiestromen. Ze lopen door ons gehele lichaam om ons lichaam van prana, levensenergie te voorzien. Op de punten van onze chakra’s kruizen vele nadi’s elkaar. De chakra’s ontvangen daaruit energie, verwerken energie en sturen energie weer door. Alleen ze stromen niet altijd goed door, ze kunnen geblokkeerd zijn of juist overactief.

 Door asana’s (yogahoudingen), meditaties, pranayama’s (ademhalingsoefeningen), mantra’s en visualisaties kan je de energie er weer vrij doorheen laten stromen. Dat heet het openen van je chakra’s.

Welke Chakra's zijn er?

Er zijn 7 chakra’s en elk chakra is verbonden met een bepaald thema. Dit zijn de 7 chakra’s en de thema’s waarmee ze verbonden zijn:

Een bijzondere online live yogaserie langs alle 7 chakra’s,  verspreid over 2022. Voor rust, balans en zelfvertrouwen. 

Start wanneer jij wil

Online vijfdelige yogaserie verbonden met het eerste chakra om je te helpen aarden. 

Start wanneer jij wil

Waarom zou je je chakra's openen?

De energie die door de chakra’s stroomt is verbonden met jouw levensenergie. Een chakra die uit balans is beïnvloed de andere chakra’s en je energiebalans. Dus als bepaalde chakra’s niet goed stromen, heeft dat invloed op hoe jij in het leven staat. Sta je er bijvoorbeeld voor open om liefde te ontvangen? Kan jij verbinden met je lichaam of zit je veel in je hoofd?

De energiecentra kunnen overactief zijn of verzwakt. Een overactief chakra ontstaat vanuit een verdedigingsmechanisme. Het compenseert iets dat we te weinig hebben ontvangen. Bijvoorbeeld liefde of een gevoel van veiligheid. Een geblokkeerd of verzwakt chakra geeft meer energie af dan er wordt opgenomen. Dit heeft te maken met de drang om bepaalde thema’s in ons te vermijden omdat we niet weten hoe we er mee om moeten gaan of omdat we dat verlangen niet hebben.

Je kunt chakra’s weer opladen door er meer aandacht aan te besteden. Je bewustzijn er naar toe te brengen. Bij verzwakte chakra’s is onthechting belangrijk. Wat kan je loslaten? We hebben in onze kindertijd verschillende technieken geleerd om onszelf te beschreven. Deze technieken zijn op later leeftijd vaak niet meer helpend maar belemmerend. Chakra yoga kan je helpen bij het proces van loslaten.

 

Hoe breng je ze in balans?

Rondom je onderste chakra ligt je Shakti, ook wel de kundalini slang, te slapen. Deze slang staat symbool voor jouw oerenergie. Zij ligt te wachten tot dat ze langs de chakra’s omhoog kan reizen. Zodat er een verbinding kan worden gelegd tussen hemel en aarde. Door asana’s (yogahoudingen), meditaties, pranayama’s (ademhalingsoefeningen), mantra’s en visualisaties open je de chakra’s waardoor Shakti, jouw oerenergie naar boven kan stromen zonder blokkades.

Je zou het kunnen zien als de weg naar je innerlijke tempel. De plek waar jij kunt thuiskomen bij jezelf om vanuit daar vrij uit te kunnen leven. Het doel van chakra yoga is om de shakti vrij door je lichaam te laten stromen van beneden naar boven terwijl je geworteld bent in de aarde, zodat de 7 wielen vrij energie kunnen ontvangen, opslaan en versturen.

Nieuwsgierig?

Ga dan mee op De Magische Chakra Reis. Een yogaserie die uitgebreid alle chakra’s en bijbehorende thema’s behandeld. Online 5 lessen per chakra, dus 35 yogalessen in totaal en 7 Yoga Nidra’s en 7 meditaties. Een reis langs naar jouw innerlijke tempel voor balans, rust en zelfvertrouwen.

Deze reis is ook per chakra te boeken. Als je vragen hebt stel ze gerust!

Een bijzondere online live yogaserie langs alle 7 chakra’s,  verspreid over 2022. Voor rust, balans en zelfvertrouwen. 

Start wanneer jij wil

Online vijfdelige yogaserie verbonden met het eerste chakra om je te helpen aarden. 

Start wanneer jij wil  

Prana Yogi is dé plek om een momentje voor jezelf te pakken. De yogalessen, cursussen en retraites zorgen ervoor dat jouw prana, jouw levensenergie (weer) vrij door je lichaam gaat stromen. Het aanbod bestaat uit: Gentle Flow, Dreamy Yin & Yoga Nidra.

Andere blog posts die misschien leuk vindt:

Ben Authentiek

Hoe uit jij jezelf? Spreek je de waarheid? Uit jij je naar de wereld zoals jij werkelijk bent?

Open je hart

Kan jij verzachten? Verzachten vanuit je hart naar jezelf en naar anderen toe?

Innerlijke Kracht

Wat straal jij uit naar de buitenwereld? Sta jij in je eigenkracht? Alles wat je uitstraalt krijg je terug.

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.