Open je hart

Kan jij verzachten? Verzachten vanuit je hart naar jezelf en naar anderen? We zijn soms zo gewend om ons groot en sterk te houden dat we niet doorhebben hoe hard we zijn voor onszelf en voor anderen.

Op het moment dat je verzacht, ontstaat er ruimte om te verbinden, te ontspannen en te helen. Vanuit die verbinding kan je naar binnen keren en je energetische hart openen. Op het moment dat je je hart opent ontstaat er een gevoel van eenheid, liefde en vreugde. En wordt het makkelijker om te verbinden met alles en iedereen om je heen. Vaak denken we dat we ons best moeten doen om liefde of plezier te ervaren.

 

 “Je hoeft niet op zoek te gaan naar liefde, je hoeft slechts de barrières te vinden die je in jezelf tegen haar hebt opgelegd” – rumi

 

De sleutel zit hem juist in verzachten en rustig ademhalen. Want diep van binnen is het goed, daar zit het pure gevoel van liefde. Liefde is een natuurlijke staat van zijn. We zijn alleen bang geworden voor liefde door herinneringen en ervaringen uit het verleden waardoor we barrières hebben gebouwd. Die barrières kunnen we weer afbreken door vanuit compassie te verzachten.

Hart Chakra - Anahata

Verzachten en ademhalen zijn verbonden met het hart chakra, het vierde chakra.

Dit chakra bevindt zich in het midden van de borstkas ter hoogte van het fysieke hart. (Lees hier alles over de 7 chakra’s). Dit energiecentrum wordt in het Sanskriet Anahata genoemd. Anahata betekent zuiver, onaangetast.  

Online vijfdelige yogaserie verbonden met het vierde chakra om je te verzachten, openen en te verbinden. 

Online

Een bijzondere online  yogaserie langs alle 7 chakra’s. Voor nieuwe energie, balans en zelfvertrouwen. 

Online

Vierde Chakra

Wisselende Ademhaling

Om ruimte te creëren in de omgeving van de borstkas is ademhaling een belangrijk element. De Nadi Shodhana, de wisselende ademhaling helpt om ruimte te maken en tegelijkertijd te verzachten.

 1. Ga zitten met een rechte rug.
 2. Haal een paar keer diep adem in door de neus, uit door de mond.
 3. Zet je wijsvinger en middelvinger van je rechterhand op je voorhoofd zodat je duim zweeft naast je rechterneusgat en je ringvinger naar je linker.
 4. Adem nog een keer in en uit door beide neusgaten.
 5. Sluit dan je rechterneusgat af en adem in via links.
 6. Sluit links, open rechts en adem uit via rechts.
 7. Adem in via rechts, sluit rechts, open links en adem uit via links.
 8. Adem in via links, sluit links, open rechts en adem uit via rechts.
 9. Ga zo door. Wissel na iedere inadem. Herhaal tussen de 10 en 20 ademhalingen.
 10. Eindig met een uitademhaling via links.
 11. Haal je hand weg van je voorhoofd. 
 12. Voel in alle rust na.

Wil jij leren verzachten?

Wil je meer leren over verzachten, verbinden en het openen van je hart? Volg dan de Yogaserie – Open je Hart Deze serie bestaat uit 5 yogalessen gericht op de kwaliteiten van het vierde chakra, een meditatie en een yoga nidra. De serie is te volgen op je eigen tempo, want de lessen blijven minimaal een jaar toegankelijk.

De lessen zijn een mix van Gentle Flow, Yin, Yoga Nidra, meditatie, visualisaties en ademhalingsoefeningen.

Deze serie is onderdeel van De Magische Chakra Reis waarin we alle 7 chakra’s afgaan. Chakra voor chakra. Thema voor Thema. Je kunt met deze uitgebreide onlinereis starten wanneer het jou uitkomt. De series zijn ook los te volgen.

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar info@pranayogi.nl

Online vijfdelige yogaserie verbonden met het vierde chakra om je te verzachten, openen en te verbinden. 

Online

Een bijzondere online  yogaserie langs alle 7 chakra’s. Voor nieuwe energie, balans en zelfvertrouwen. 

Online

Prana Yogi is dé plek om een momentje voor jezelf te pakken. De yogalessen, cursussen en retraites zorgen ervoor dat jouw prana, jouw levensenergie (weer) vrij door je lichaam gaat stromen. Het aanbod bestaat uit: Gentle Flow, Dreamy Yin & Yoga Nidra.

Andere blog posts die misschien leuk vindt:

Ben Authentiek

Hoe uit jij jezelf? Spreek je de waarheid? Uit jij je naar de wereld zoals jij werkelijk bent?

Innerlijke Kracht

Wat straal jij uit naar de buitenwereld? Sta jij in je eigenkracht? Alles wat je uitstraalt krijg je terug.

Chakra
Neem je plek in

Sta jij in verbinding met je gevoel? En kan jij je eigen plek innemen? Dit is precies waar het (Tweede) Sacraal Chakra om draait.

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.