Gentle Flow

Gentle Flow is een zachte, dynamische les met ruimte voor spanning en ontspanning, yin en yang, op het ritme van de ademhaling. Door de adem te volgen, kom je in een flow en kan je naar binnen keren.

Yoga is een bewustwordingsproces. We worden ons op ons matje meer bewust van onze ademhaling, de flexibiliteit, maar ook van de grenzen van ons lichaam en de oneindige stroom van gedachtes. Dit proces brengt rust; een rust die zich nestelt in alle cellen van het lichaam.


Connectie adem
De les start rustig om de connectie met de ademhaling te maken. Een diepe buikademhaling zorgt voor een diepere ontspanning. De gewrichten en spieren warmen langzaam op. De bewegingen worden gestuurd door het ritme van de ademhaling. Verlengen en verkorten. Groeien en krimpen. Zacht voorover en achterover buigen en twisten naar links en rechts.


Bewust bewegen
Sommige houdingen worden langer vastgehouden om de houding te kunnen verdiepen, extra te kunnen stretchen en om je ervan bewust te kunnen worden welke delen van je lichaam je gebruikt. Vaak bewegen we onbewust. Op de yogamat is tijd en ruimte om bewust te bewegen, zodat je je meer bewust wordt van je eigen lichaam en je eigen grenzen. Dit zorgt voor innerlijke rust en harmonie.


Na de zachte piek wordt de flow rustiger, zodat de hartslag kan dalen en het lichaam weer tot rust kan komen. Yoga gaat om het controleren van de spieren, maar ook over het loslaten. In dit deel van de les is ruimte om los te laten en te ervaren wat de les voor jou heeft gedaan.


Wanneer is deze les geschikt?
o Als je de behoefte hebt om bewust te bewegen en ademhalen.
o Als je je lichaam wakker wilt maken.
o Als je na een drukke dag of week de spanningen lekker uit je lichaam wilt
losmaken


Voordelen van Gentle Flow:
o Stimuleert je pranaflow, de stroom van levensenergie door je lichaam.
o Je wordt je meer bewust van je eigen lichaam en ademhaling.
o Je leert je eigen grenzen kennen en daarnaar luisteren.
o Je wordt leniger en sterker.
o Je zal meer rust en ruimte ervaren in je lichaam en mind. Dat wil jij toch ook?

Prana Yogi is dé plek om een momentje voor jezelf te pakken. De yogalessen, cursussen en retraites zorgen ervoor dat jouw prana, jouw levensenergie (weer) vrij door je lichaam gaat stromen. Het aanbod bestaat uit: Gentle Flow, Dreamy Yin & Yoga Nidra.

Andere blog posts die misschien leuk vindt:

Ben Authentiek

Hoe uit jij jezelf? Spreek je de waarheid? Uit jij je naar de wereld zoals jij werkelijk bent?

Open je hart

Kan jij verzachten? Verzachten vanuit je hart naar jezelf en naar anderen toe?

Innerlijke Kracht

Wat straal jij uit naar de buitenwereld? Sta jij in je eigenkracht? Alles wat je uitstraalt krijg je terug.

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.