Innerlijke Kracht

Wat straal jij uit naar de buitenwereld? Onzekerheid of sta je in je eigen kracht? Wist je dat de energie die jijzelf uitstraalt wordt weerspiegeld in de reacties van andere? Dus wat je uitstraalt krijg je terug.

Als je bijvoorbeeld onzeker bent, hecht je veel waarden over wat andere van jou denken of hoe jij zou moeten handelen. Ook voor je omgeving is dit lastig, want waar kunnen ze jou mee blij maken of jou mee helpen? Onderbewust roept dit bij hun ook onzekerheid naar boven. Dat kan invloed hebben op jullie relatie, want niemand weet dan precies waar hij of zij aan toe is.

Als je in je eigen kracht staat en vanuit daar handelt komt er vanzelf van alles op je pad. Niet door te vechten of een slachtofferhouding aan te nemen, maar gewoon door jezelf te zijn. Want dan is het voor je omgeving en het universum duidelijk welke richting jij op wil en kunnen ze je daarbij ondersteunen.

Zonnevlecht - Manipura

Je innerlijke kracht is verbonden met je zonnevlecht, het derde chakra. De zonnevlecht bepaalt hoe jij als individu overkomt op de buitenwereld en welke energie je naar buiten toe uitstraalt. Dit chakra bevindt zich vlak boven de navel. (Lees hier alles over de 7 chakra’s) Dit energiecentrum wordt in het Sanskriet Manipura genoemd. Manipura betekent stralend juweel.

Juwelen zijn verborgen schatten. Die willen worden gezocht, gevonden en tot stralen worden gebracht. Ook diep van binnen ligt er bij jou een schat verborgen. Door te verbinden met je zonnevlecht geef je jouw schat, jouw innerlijke kracht steeds meer de ruimte om te gaan stralen.

Online vijfdelige yogaserie verbonden met het derde chakra om je te laten stralen als een krachtige zon. 

Online

Een bijzondere online  yogaserie langs alle 7 chakra’s. Voor nieuwe energie, balans en zelfvertrouwen. 

Online

Derde Chakra

Meditatieoefening

Een van de manieren om de energie vrij door je zonnevlecht te laten stralen is door je te verbinden met het gele licht van een kaars of van de zon.

1) Pak een kaars of zoek en plekje buiten waar je de zon kunt zien.

2) Ga rustig zitten en sluit eerst je ogen. Neem de aandacht mee naar binnen. Volg rustig je ademhaling en voel je zitbotten rusten op de aarde. Je wordt gedragen.  

3) Open dan voorzichtig je ogen en kijk naar de vlam van de kaars of vlak naast de zon. (Direct zonlicht is niet goed voor de ogen.)

4) Neem de tijd om naar het gele licht te kijken en voel de warmte.

5) Adam het gele licht in breng het licht via de borstkas naar de navel. Verspreid op een uitademing het licht in het gehele navelgebied. Stel voor dat de navel zich opent als een stralende zon bij iedere uitademing.

6) Blijf door ademhalen en het licht ontvangen. Laat je innerlijke zon stralen.

7) Sluit uiteindelijk weer je ogen en herhaal (in gedachte) de woorden: Ik mag stralen.

Balans is de sleutel

Maar als je manipura chakra straalt als een zon hoe kan je dan in je innerlijke kracht gaan staan? Dat heeft te maken met balans. Balans tussen emotie en intellect. Tussen het rationele en het intuïtieve. Want als bijvoorbeeld de zonnevlecht overactief is kan je dominant en bazig overkomen. Dit zorgt voor onrust en een kort lontje. Als je innerlijke kracht zwak is kan dat daarentegen zorgen voor angst, oververmoeidheid en ben je vooral bezig zijn met de meningen van anderen.

Balans creëer je door te oefenen. Het element van het chakra is vuur. En een vuurmeester ben je niet in een dag. Dat vraagt om discipline, doelgerichtheid en concentratie. Zonder meesterschap gaat het vuur alle kanten op. Dat geldt hetzelfde voor je eigen energie. Als het chakra zwak is is er vaak er een energielek waardoor je leeg loopt. 

Meesterschap

Jij bent de leider van je prana, je levensenergie. Jij bepaalt waar jij je energie naar toe wilt laten stromen en waar jij je energie in wilt steken. Dit kan je oefenen door middel van yoga en ademhalingsoefeningen. Door bijvoorbeeld de energie langs de wervelkolom op hoog en omlaag te laten stromen. Of juist op een punt te verzamelen om vervolgens weer vrij te laten. Hiermee train je je bewustzijn. Je wordt je bewust van jouw energie en je energiestroom.

Uiteindelijk kan je het vuur en je meesterschap inzetten in de dagelijks leven. Door intenties en doelen te zetten en daar je energie in te steken. Zodat je doelbewuster kunt leven en je stap voor stap je eigen leven kunt creëren.

Dit is een constant proces van terugkeren naar de zonnevlecht om op te laden. Je intenties zetten en de energie vrij die richting op laten stromen vol zelfvertrouwen. Het gaat hierbij niet om forceren, maar om vanuit je gevoel intenties te zetten om die moeiteloos uit te laten komen.

Wil jij je kracht versterken?

Wil je meer leren over je het versterken van je innerlijke kracht, zodat je meer kunt stralen? Volg dan de Yogaserie – Innerlijke kracht. Deze serie bestaat uit 5 yogalessen gericht op de kwaliteiten van het derde chakra, een meditatie en een yoga nidra. De serie is te volgen op je eigen tempo, want de lessen blijven nog een jaar toegankelijk.

De lessen zijn een mix van Gentle Flow, Yin, Yoga Nidra, meditatie, visualisaties en ademhalingsoefeningen.

Deze serie is onderdeel van De Magische Chakra Reis waarin we alle 7 chakra’s afgaan. Chakra voor chakra. Thema voor Thema. Je kunt met deze uitgebreide onlinereis starten wanneer het jou uitkomt. De series zijn ook los te volgen.

 

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar info@pranayogi.nl

Online vijfdelige yogaserie verbonden met het derde chakra om je te laten stralen als een krachtige zon. 

Online

Een bijzondere online  yogaserie langs alle 7 chakra’s. Voor nieuwe energie, balans en zelfvertrouwen. 

Online

Prana Yogi is dé plek om een momentje voor jezelf te pakken. De yogalessen, cursussen en retraites zorgen ervoor dat jouw prana, jouw levensenergie (weer) vrij door je lichaam gaat stromen. Het aanbod bestaat uit: Gentle Flow, Dreamy Yin & Yoga Nidra.

Andere blog posts die misschien leuk vindt:

Ben Authentiek

Hoe uit jij jezelf? Spreek je de waarheid? Uit jij je naar de wereld zoals jij werkelijk bent?

Open je hart

Kan jij verzachten? Verzachten vanuit je hart naar jezelf en naar anderen toe?

Chakra
Neem je plek in

Sta jij in verbinding met je gevoel? En kan jij je eigen plek innemen? Dit is precies waar het (Tweede) Sacraal Chakra om draait.

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.