Ben Authentiek

Hoe uit jij jezelf? Spreek je de waarheid? Doe jij je voor als jezelf of speel je bewust of onbewust elke dag een toneelstukje? Van klein af aan horen we vaak dat we ons groot moeten houden en worden we soms veroordeeld of uitgelachen om onze ideeën of uitspraken. Om ons hiervoor te beschermen passen we ons aan.

Jezelf uiten, de waarheid spreken en communiceren is verbonden met het vijfde chakra, het keelchakra. Als je je anders voor doet bewust of onbewust sluit je je keelchakra af. Je kunt je niet ontladen, waardoor de prana, de energie zich ophoopt en niet goed doorstroomt. Er ontstaan dan blokkades rondom het keelchakra. Dat kan zorgen voor onzekerheid, minder vertrouwen op spontaniteit en spanningen op je kaken, schouders en nek.

 

“Je bent wat je zegt.”

 

Alle trillingen hebben invloed op ons subtiele lichaam en dus op hoe we ons voelen. Alles wat je zegt is een trilling en heeft dus invloed op je gemoedstoestand. Hoe zou het voelen om je authentieke zelf te kunnen zijn? Sluit je ogen en voel. Hoe zou dat zijn? Oké spannend, maar uiteindelijk ook bevrijdend. Op het moment dat je voordoet als jezelf zal er vanzelf meer zelfvertrouwen ontstaan en zal je merken dat dat positief effect heeft op je omgeving. Je komt meer in harmonie met jezelf en je omgeving.

Keelchakra - Vissudha

Het keelchakra is verbonden met eerlijkheid, harmonie en authenticiteit, dus jezelf uiten.

Dit chakra bevindt zich bij de keel (Lees hier alles over de 7 chakra’s). Dit energiecentrum wordt in het Sanskriet Vissudha genoemd. Vissudha betekent zuiveren.  

Online vijfdelige yogaserie verbonden met het vijfde chakra.

Online

Een bijzondere online  yogaserie langs alle 7 chakra’s. Voor nieuwe energie, balans en zelfvertrouwen. 

Online

Vijfde Chakra

Chant de mantra OHM

De mantra OHM is de oerklank der klanken. Het geluid waarin alle geluiden samenkomen. Door deze mantra te chanten breng je je lichaam en mind in balans. De trillingen van de mantra helpen om de prana vrijer door het lichaam en keelchakra te laten stromen.

  1. Ga zitten met een rechte rug.
  2. Haal een paar keer diep adem in door de neus, uit door de mond.
  3. Als je er klaar voor bent adem je een keer diep in door je neus open je mond en begin je met het geluid O als je ongeveer op driekwart van je ademhaling bent ga je heel kort over naar de H en dan sluit je rustig je mond om de mantra af te sluiten met het geluid M. Hou ondertussen de aandacht bij de keel en ervaar de trillingen.
  4. Adem na een korte pauze weer diep in door je neus en herhaald de mantra minimaal 3 keer. Probeer ook eens 3 tot 5 minuten door te gaan. Hoe voelt dat?
  5. Na de laatste keer adem je nog een keer diep in door je neus en uit door je mond.
  6. Blijf zitten met je ogen dicht. Voel de trillingen van het geluid na.
  7. Open je ogen als je er weer klaar voor bent en ervaar de verandering die de mantra in hang heeft gezet.

Hoe uit je je authentieke zelf?

Ten eerste door je bewust te worden van hoe je je nu uit en te voelen of dat juist is. Daarnaast kan je aan de slag gaan met het keelchakra. Ik bied de vijfweekse yogaserie Ben Authentiek aan waarin we yogahoudingen doen die verbonden zijn met het keelgebied om de energie daar weer wat vrijer doorheen te laten stromen.

Ons uiten is verbonden met hoe we ademhalen en spreken, geluid maken dus in deze cursus is aandacht voor ademhalingsoefeningen en het chanten van geluiden en mantra’s.

De yogaserie Ben Authentiek bestaat uit 5 yogalessen gericht op de kwaliteiten van het vijfde chakra, een meditatie en een yoga nidra. De serie start za 10 sept en is te volgen op je eigen tempo, want de lessen blijven nog een jaar toegankelijk.

De lessen zijn een mix van Gentle Flow, Yin, Yoga Nidra, meditatie, visualisaties, mantra’s en ademhalingsoefeningen.

Inclusief bewustzijnsopdrachten

Elke week geef ik je naast een yogales ook een opdracht mee om je meer bewust te worden van hoe je je uit en hoe je je eigenlijk zou willen uiten, zodat je bewust stapjes kunt zetten in die richting.

 

Deze serie is onderdeel van De Magische Chakra Reis waarin we alle 7 chakra’s afgaan. Chakra voor chakra. Thema voor Thema. Je kunt met deze uitgebreide onlinereis starten wanneer het jou uitkomt. De series zijn ook los te volgen.

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar info@pranayogi.nl

Online vijfdelige yogaserie verbonden met het vijfde chakra.

Online

Een bijzondere online  yogaserie langs alle 7 chakra’s. Voor nieuwe energie, balans en zelfvertrouwen. 

Online

Prana Yogi is dé plek om een momentje voor jezelf te pakken. De yogalessen, cursussen en retraites zorgen ervoor dat jouw prana, jouw levensenergie (weer) vrij door je lichaam gaat stromen. Het aanbod bestaat uit: Gentle Flow, Dreamy Yin & Yoga Nidra.

Andere blog posts die misschien leuk vindt:

Open je hart

Kan jij verzachten? Verzachten vanuit je hart naar jezelf en naar anderen toe?

Innerlijke Kracht

Wat straal jij uit naar de buitenwereld? Sta jij in je eigenkracht? Alles wat je uitstraalt krijg je terug.

Chakra
Neem je plek in

Sta jij in verbinding met je gevoel? En kan jij je eigen plek innemen? Dit is precies waar het (Tweede) Sacraal Chakra om draait.

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.