Welkom In Jouw Yogabubbel

Yoga Nidra Vijfdaagse Dag 1

Goedemorgen lieve jij! Welkom bij deze eerste dag van de Yoga Nidra Vijfdaagse. 

Yoga Nidra is een moment voor jezelf, een moment om alles even achter je te laten en weer op te laden. Yoga Nidra, ook wel slaapyoga, brengt je lichaam en geest in een diepe ontspanning. Je mag zo ontspannen mogelijk gaan liggen en je hoeft alleen maar te luisteren.

Heb je nog nooit een Yoga Nidra sessie gevolgd? Bekijk dan eerst het onderstaande introductie filmpje. In dit filmpje leg ik uit wat Yoga Nidra is en geef ik tips om de sessies zo comfortabel mogelijk te kunnen maken.

Ik ben

Iedere dag staat in het teken van een intentie. Intenties zijn woorden die een boodschap vormen voor jezelf. Die boodschap planten we diep van binnen en voeden we door naar binnen te blijven keren en goed voor onszelf te zorgen. Zodat het zaadje kan ontpoppen als een bloem.

Ja, wat zijn wij eigenlijk? Moeten wij wel van alles zijn? Ik ben een vrouw, vriendin, ondernemer, yogadocent. Maar ben ik dat echt? Of zijn dat labels? We liggen onszelf veel op en de maatschappij waarin wij leven verwacht ook van alles van ons. Maar wat als we al die labels, hokjes en verwachtingen loslaten? Dan ben je.

Sluit even je ogen en voel hoe het is om gewoon even te mogen zijn. Je hoeft even niets. Je hoeft niets te veranderen, je hoeft niets te bereiken. Enkelweg zijn.

Dat is het gevoel dat we met Yoga Nidra proberen te bereiken. Het gevoel van zijn en niets hoeven. Op zo’n moment kan je ontspannen en het verleden en de toekomst loslaten.

Dit gevoel behaal je vaak niet na één Yoga Nidra. Dit ervaar je door te blijven oefenen, door naar binnen te blijven keren, zodat je kunt thuiskomen in je eigen lichaam en daar een veilige haven kan creëren voor jezelf.  

 

Yoga Nidra Dag 1

Volg deze sessie zonder hoofdtelefoon

Bewustzijnsoefening

Breng vandaag de aandacht naar jezelf, naar zijn. Dat hoeft maar een paar seconden. Dat kan overal als je ontbijt, op de bank zit, stil staat voor een stoplicht of op de wc bent. 

Probeer het ook eens als je in een drukke omgeving bent. Ben je dan ook instaat om de aandacht even naar jezelf te brengen. Hoe voelde deze oefening? Was het lastig om de aandacht naar je lichaam te brengen. Schrijf de ervaringen op in je dagboekje.  

Tip: Als je de bewustzijnsoefening lastig vindt zet dan ieder uur een wekker ter herinnering.  

Deel vooral je ervaring en tag Prana Yogi. PranaYogi0 op Facebook en prana__yogi op Instagram.

 

Yogaprops nodig? 

Bezoek de Prana Yogi Shop.

 

Voor 22 euro per maand Onbeperkt Yogageluk of volg losse lessen vanaf 5 euro.

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.