Welkom In Jouw Yogabubbel

Yoga Nidra Vijfdaagse Dag 4

Goedemorgen lieve jij! Welkom bij dag vier van de Yoga Nidra Vijfdaagse. 

Yoga Nidra is een moment voor jezelf, een moment om alles even achter je te laten en weer op te laden. Yoga Nidra, ook wel slaapyoga, brengt je lichaam en geest in een diepe ontspanning. Je mag zo ontspannen mogelijk gaan liggen en je hoeft alleen maar te luisteren.

Vandaag staat in het teken van energie ervaren.  

Ik ben energie

Energie. Vandaag is het thema energie. Dat kan raar klinken in de rij van zijn, adem en vrijheid ervaren. Met energie bedoel ik ook niet dat je gaat hardlopen of rondspringen, maar dat je de prana, de levensenergie door je lichaam kan voelen stromen. Dat klinkt zweveriger dan het is, beloofd!

Ons lichaam bestaat naast onze huid, spieren, botten, bloedstelsel ook uit een stelsel van energiekanalen die door het hele lichaam stromen. Deze energiekanalen heten nadi’s, letterlijk vertaalt als nerven. De knooppunten waar onze nadi’s elkaar kruizen zijn chakra’s, energiewielen. Daar gaan we het in deze vierdaagse niet over hebben.

We gaan vandaag door ons ademhaling te sturen door ons lichaam proberen energie door ons lichaam te voelen stromen. Dat kan aanvoelen als stomen, of als tintelen. Het kan ook zijn dat je niets voelt, prima, ieder lichaam is anders. De Yoga Nidra van vandaag helpt je sowieso met ontspannen en opladen.

Yoga Nidra Dag 4

Bewustzijnsoefening

De bewustzijnsoefening van vandaag lijkt op die van gisteren. Je neemt je aandacht mee naar jezelf en naar je ademhaling. Vandaag sturen we ons bewustzijn met onze ademhaling.

Je start bij je borstkast ademt in en met een uitademing neem je de aandacht mee via je wervelkolom, langs je linkerbeen naar je linkervoet. In weer omhoog, uit naar je rechtervoet. In naar de borstkas, uit langs je linkerarm naar de vingers aan de linkerhand. In terug, uit naar je rechterhand. In terug, uit naar je hoofd. En voel dan je hele lichaam.

Probeer deze oefening een paar keer uit vandaag zowel met open ogen als met gesloten ogen. Het ene is niet beter dan het andere, maar voel het verschil. Deze oefening helpt je om energie door je lichaam te laten stromen en met aarden, even tot jezelf te komen.

Hoe is het voor jou om je adem door je lichaam te verplaatsen? Kan je energie voelen stromen? Schrijf de ervaringen op in je dagboekje.  

 

Tip: Als je de bewustzijnsoefening lastig vindt zet dan ieder uur een wekker ter herinnering.

Deel vooral je ervaring en tag Prana Yogi. PranaYogi0 op Facebook en prana__yogi op Instagram.

 

Yogaprops nodig?

Bezoek de Prana Yogi Shop.

Voor 22 euro per maand Onbeperkt Yogageluk of volg losse lessen vanaf 5 euro.

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.