Chakra


Welkom bij de
Magsiche Chakra Reis

Tweede Chakra: Sacraal Chakra

Thema: Neem je plek in 
Les 1 : Ik mag er zijn

In de eerste les focussen we ons op het voelen van het tweede chakra en maken we contact met onszelf. 

Opdracht les 1: 

– Leg de komende week regelmatig je handen op je onderbuik om contact te maken met jezelf. 

– En herhaal ingedachte: Ik mag er zijn. Ik ben waardevol.  

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Hoe is het voor jou om je handen op je buik te leggen? Kan je de verbinding voelen met jezelf? En hoe is het om de intenties tegen jezelf uit te spreken? Onthoud geen antwoord is fout, alles wat jij ervaart is goed. 
Les 2 : Ik voel

Deze tweede les gaat over voelen. We starten met houdingen om het chakra te activeren en daarna gaan we over naar heupopeners waarin we mogen verzachten en mogen voelen. 

Opdracht les 2: 

– Leg de komende week regelmatig je handen op je onderbuik om contact te maken met jezelf en geef jezelf te toestemming om te mogen verzachten.  

– En herhaal ingedachte: Ik mag verzachten. Ik mag voelen. 

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Hoe is het voor jou om je handen op je buik te leggen? Ervaar je spanningen of verzet? Lukt het om iets te kunnen verzachten? Ontstaat er langzaam ruimte om te voelen? 
Les 3 : Ik mag loslaten

Deze derde les gaat over loslaten. Loslaten door de focus te leggen op de uitademhaling en door vloeiend te bewegen. Hoe voel jij je als je mee beweegt op jouw ritme? 

Opdracht les 3: 

– Word je de komende week wat meer bewust van je uitademhaling. Vooral tijdens wat drukke of intense momenten. Adem eens een keer diep in en uit. En weet dat je ook op die momenten mag ontspannen. 

– Herhaal ingedachte: Ik mag ontspannen. Ik mag loslaten. 

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Hoe is het voor jou om je bewuster te worden van je ademhaling en vooral van je uitademhaling? Merk je verschil als je een keer diep in en uit ademt? Wat heb jij los te laten? Welke dachten, emoties of herinneringen? Loslaten is een proces, geef het de tijd. 
Les 4 : Ik mag mijn plek innemen

Deze vierde les is een krachtige les waarin je via vloeiende en soms speelse bewegingen voelt hoe het is om je plek in te nemen 

Opdracht les 4: 

– Geef de komende week de ruimte aan je creativiteit en speelsheid. Huppel eens, maak een grapje, doe iets dat je normaal misschien niet zou doen. En merk op hoe dat voelt. 

– Herhaal ingedachte: Ik mag mijn plek innemen. 

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Hoe is het voor jou om de ruimte te geven aan je creativiteit en speelsheid? Wat ervaar je dan in je lichaam? Helpt het om vanuit die speelsheid meer je eigen plek in te nemen?  
Les 5 : Ik beweeg vloeiend mee vanaf mijn plek

In de laatste les van deze serie combineren her voorgaande. Het voelen van het sacraal chakra, verbinden met ons gevoel, loslaten en onze plek innemen. De mooiste uitdaging wordt om vanuit die plek vloeiend mee te bewegen. 

Opdracht les 5: 

– Neem de aandacht deze week weer eens terug naar je onderbuik en vraag waar je behoefte aan hebt. Probeer daar naar te luisteren niet vanuit kracht maar op een vloeiende manier. 

– Herhaal ingedachte: Ik beweeg vloeiend mee vanaf mijn plek

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Ga ingedachte terug naar de eerste les. Voelde de oefeningen toen anders? Is er iets verandert in hoe jij je voelt, beweegt, uit gedurende de dag? 

Wat zou voor jou een goed moment zijn om te voelen waar jouw behoeftes liggen, zodat jij je plek in kunt nemen. En wat is voor jou een fijne manier om dat te doen? Door je handen op je buik te leggen, via een meditatie of door een beweging? 

Hieronder vind je een meditatie en een Yoga Nidra die verbonden zijn met het Tweede Chakra. Je kunt ze zo vaak luisteren als jij wil. Je kunt de meditatie opzetten om je te verbinden met je gevoel. De Yoga Nidra kan fijn zijn aan het begin van de dag om je plek te vinden voor de rest van de dag.
Meditatie: verbinden gevoelYoga Nidra : Neem je plek in


Wil je verder reizen?

Nadat we onze plek in hebben genomen mogen we gaan stralen. De energie vanuit het tweede chakra mag omhoog stromen naar het derde chakra, de Zonnevlecht. Dit chakra draait om stralen alle kanten op vanuit onze innerlijke kracht, ons innerlijk vuur. 

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.