Welkom bij de
Magsiche Chakra Reis

Derde Chakra: Zonnevlecht 

Thema: Vind je innerlijke kracht
Les 1 : Ik voel mijn innerlijke zon

We beginnen rustig om de tijd te nemen om onze zonnevlecht, het derde chakra te voelen en contact te maken met ons innerlijke vuur.

Opdracht les 1: 

– Kijk de komende tijd zo nu en dan naar de zon en adem het licht van de zon in. En laat het licht stromen in de omgeving van je navel op een uit ademhaling.

– En herhaal ingedachte: Ik voel mijn innerlijke zon

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Hoe is het voor jou om contact te maken met de zon en dat gele licht in te ademhalen? Voel je dan iets veranderen in je lichaam of hoofd? Onthoud geen antwoord is fout, alles wat jij ervaart is goed. 
Les 2 : Mijn innerlijke zon is sterk

In deze les nemen we verschillende houdingen aan die sterk en krachtig aanvoelen, zodat je kunt ervaren hoe het voelt om je krachtig te voelen en om te stralen.

Opdracht les 2: 

– Deze week wil ik je uitnodigen om deze week op je houding te letten. Sta en zit je veel onderuitgezakt of sta je er? Probeer je houding iets krachtiger te maken door net even rechter op te gaan staan en voel wat dat doet met je gemoedstoestand en hoe andere op je reageren.

– En herhaal ingedachte: Mijn innerlijke zon is sterk

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Wat voor houding neem jij aan? Hoe sta en zit je? Wat gebeurd er als je net wat rechter op gaat staan en zitten? Kan je dan je innerlijke kracht ervaren? 
Les 3 : Ik ben sterk

Dit is een vurige les waarin de focus ligt bij de core, de plek van onze innerlijke kracht. Blijf naar je lichaam luisteren. Kracht ervaren gaat niet over grenzen overgaan. Maar over jouw grenzen opzoeken om daar je eigen kracht te ervaren, want jij bent krachtig, jij bent sterk.  

Opdracht les 3: 

– Vorige week was de opdracht om op je fysieke houding te letten. Ga daar mee door maar let ook op je gedrag. Waar ben je onzeker over? Bang voor? Op welke momenten zou je iets meer kracht kunnen gebruiken. Neem dan de aandacht mee naar je buik, ga rechtop staan of zitten en herinner jezelf: “Ik ben sterk en daar kan ik op vertrouwen.” Begin klein en vanuit compassie, dus dwing jezelf niet. 

– Herhaal deze week ingedachte: Ik voel mijn innerlijke zon, ik ben sterk, daar kan ik op vertrouwen.  

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Hoe is het voor jou om bewuster om te gaan met je innerlijke kracht? Merk je verschil als je een andere houding aanneemt of als je jezelf herinnert dat je sterk bent? En waar zou jij je kracht voor willen inzetten?
Les 4 : Ik mag stralen

De laatste weken stonden in het teken van je kracht ervaren, deze week gaan we die kracht gebruiken om te stralen van binnen naar buiten. Voor deze les kan het handig zijn om een yogablok of dik boek te gebruiken.  

Opdracht les 4: 

– Deze week staat in het teken van stralen. Blijf je bewust van je houding, neem de aandacht naar de omgeving van je navel en glimlach. Glimlach van binnenuit naar buiten, want jij mag er zijn. Het stralende juweel van binnenuit mag je steeds meer gaan uiten. Merk op wat dit doet met je gemoedstoestand. 

– Herhaal deze week ingedachte: Ik mag stralen. 

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Hoe is het voor jou om fysiek de ruimte in te nemen met je lichaam en met je glimlach? Heeft het effect op jou en je omgeving? Op welke manier? En hoe zou jij jezelf de ruimte kunnen geven om te stralen? 
Les 5 : Ik straal vanuit mijn innerlijke kracht

Deze laatste les is een combinatie van alle voorgaande met de focus op het sturen van het innerlijke vuur door het hele lichaam zodat je kunt stralen alle kanten op. 

Opdracht les 5: 

– Word je de komende week bewust van je zonnevlecht, je derde chakra en observeer of je je innerlijke vuur kunt voelen. Verschilt die gedurende de dag? Op welke momenten is die het sterkst of juist rustig? Kan je het vuur sturen en inzetten op momenten dat je het nodig hebt? Dat vraagt om veel oefening en geduld. 

– Herhaal deze week ingedachte: Ik straal vanuit mijn innerlijke kracht

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Ga terug naar de eerste les. Ervaar je de houdingen nu anders? Voel je je zelf nu anders? En als je ook de andere chakra series hebt gevolgd, wat is voor jou het verschil? 

Hieronder vind je een meditatie en een Yoga Nidra die verbonden zijn met het Derde Chakra. Je kunt ze zo vaak luisteren als jij wil. Je kunt de meditatie opzetten om je te verbinden met je innerlijke zon. De Yoga Nidra kan fijn zijn aan het begin van de dag of werkweek om in je eigen kracht te gaan staan. 
Meditatie: verbinden innerlijke zonYoga Nidra : Straal vanuit je innerlijke zon alle kanten op


Wil je verder reizen?

Nu we contact hebben gelegd met ons innerlijk vuur, onze innerlijke kracht mogen we verzachten. De volgende serie is verbonden met het vierde chara, het hart chakra. Deze serie helpt je om te verzachten en om je te verbinden met jezelf en alles en iedereen om je heen. 

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.