Welkom In Jouw Yogabubbel

Yoga Nidra Vijfdaagse Dag 3

Goedemorgen lieve jij! Welkom bij de derde dag van de Yoga Nidra Vijfdaagse. 

Yoga Nidra is een moment voor jezelf, een moment om alles even achter je te laten en weer op te laden. Yoga Nidra, ook wel slaapyoga, brengt je lichaam en geest in een diepe ontspanning. Je mag zo ontspannen mogelijk gaan liggen en je hoeft alleen maar te luisteren.

Vandaag staat in het teken van ruimte, vrijheid ervaren. 

 

Ik ben vrij

Vrij. Vrij zijn. Vrijheid hebben. Vrijheid ervaren. Wat betekent vrijheid voor jou? Ik verbind het gevoel van vrijheid met ruimte. Ruimte voelen in mijn lichaam en ruimte ervaren om mij heen waarin ik vrij kan bewegen.

Om vrijheid, ruimte in ons lichaam te ervaren is het belangrijk om ons bewust te worden van ons lichaam. Hoe voelt ons lichaam? Waar houden we spanningen vast? Waar stroomt het?

Om vrijheid te ervaren  is je bewust worden van je lichaam belangrijk

Voor sommige is het gemakkelijk om zijn of haar lichaam te voelen, voor anderen is dat een grote uitdaging omdat we het verleerd zijn. De focus ligt naar buiten in plaats van naar binnen. Een goede manier om de focus langzaam weer naar je lichaam te brengen is een bodyscan.

Een bodyscan kan heel uitgebreid zijn waarbij elk lichaamsdeel uitvoerig wordt geobserveerd door je aandacht ernaartoe te brengen. Of kort waarbij alleen de grote delen van het lichaam de aandacht krijgen. Ik verwerk verschillende bodyscans in de Yoga Nidra’s die ik geef.

Nadat het hele lichaam is gescand en je je gehele lichaam kan voelen, kan een gevoel van ruimte, van vrijheid ontstaan. De Nidra van vandaag is een uitvoerige bodyscan. Je lichaam valt hierdoor langzaam in slaap, probeer wel alert te blijven en niet echt in slaap te vallen.

Yoga Nidra Dag 3

Bewustzijnsoefening

Neem vandaag je aandacht mee naar jezelf en je ademhaling en breng dan in gedachte je aandacht naar je voeten. Als je je voeten voelt naar je benen.

Van je benen naar je heupen, naar je buik, je borst, je armen en je hoofd. Sluit af met het voelen van je gehele lichaam. Het kan zijn dat je hier binnen een paar seconden klaar mee bent of dat het een paar minuten duurt. Hoe is het voor jou om je lichaam te scannen? Merkte je verschil gedurende de dag? Schrijf de ervaringen op in je dagboekje.  

 

Tip: Als je de bewustzijnsoefening lastig vindt zet dan ieder uur een wekker ter herinnering.  

Deel vooral je ervaring en tag Prana Yogi. PranaYogi0 op Facebook en prana__yogi op Instagram.

 

Yogaprops nodig? 

Bezoek de Prana Yogi Shop.

Voor 22 euro per maand Onbeperkt Yogageluk of volg losse lessen vanaf 5 euro.

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.