eerste chakra


Welkom bij de
Magsiche Chakra Reis

Eerste Chakra: Wortelchakra

Thema: Laat je Dragen


Les 1: Ik mag mijn wortels voelen

In de eerste les focussen we ons op het voelen van het eerste chakra en planten we onze wortels in de aarde. 

Opdracht les 1: 

– Denk de komende week een aantal keer per dag: Ik mag mijn wortels voelen. 

-Voel dan de verbinding van je voeten, zitvlak en/of je hele lichaam met de aarde.

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Hoe is het voor jou om je bewuster te worden van de aarde en je daarin te wortelen? Begin je je wortels te voelen? 


Les 2: Ik ben geworteld

In de eerste les hebben we ons geworteld in deze les laten we de helende energie van de aarde omhoog stromen richting het eerste chakra om het chakra op te laden en te versterken. 

Opdracht les 2: 

– Denk de komende week een aantal keer per dag: Ik ben geworteld. 

-Voel de wortels vanuit je voeten, zitvlak en/of vanuit je hele lichaam de aarde in.

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Voel jij je wortels gelijk als je daar je aandacht naar toe brengt? Kan je op een ademhaling de stabiele energie van de aarde omhoog laten komen en op een uitademing naar het eerste chakra brengen of door je gehele lichaam? Hoe voelt dat?  


Les 3: Ik word gedragen

Na twee weken onszelf richten op wortelen in de aarde is het tijd om je daaraan over te geven en je te laten dragen. Dit brengt rust & stabiliteit. 

Opdracht les 3: 

– Denk de komende week een aantal keer per dag: Ik word gedragen

-Voel moeiteloos de wortels vanuit je voeten, zitvlak en/of vanuit je hele lichaam de aarde in en probeer op hetzelfde moment te ontspannen. 

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Na twee weken met jezelf aarden bezig zijn, merk je verschil in je lichaam of gemoedstoestand?

– Voel je verschil tussen bewust je wortels voelen en moeiteloos je wortels opmerken? Kan jij je op zo’n moment even laten dragen. Kan jij vertrouwen op je wortels in de aarde en op jezelf?


Les 4: Ik sta stevig. Ik ben in balans.

De laatste drie weken zijn we bezig geweest met het voelen en verstevigen van je wortels richting te aarde. Deze week gaat we daar de vruchten van plukken en ervaren dat je daardoor stevig staat. Je raakt in balans.

Opdracht les 4: 

– Denk de komende week een aantal keer per dag: Ik sta stevig. Ik ben in balans.

-Voel moeiteloos de wortels vanuit je voeten, zitvlak en/of vanuit je hele lichaam de aarde in en merk dat dat voor stabiliteit zorgt, rust. 

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Hoe voelt je lichaam en hoofd na drie weken bezig zijn met het eerste chakra? Ervaar je stabiliteit? Wellicht meer rust? Zelfvertrouwen? Balans? Ben je je meer bewust van de lichaamsdelen die gedurende de dag of nacht de aarde raken? Of valt je iets anders op?


Les 4: Ik vertrouw mijzelf

In de laatste les van Laat je Dragen komt alles bij elkaar. Het planten van de wortels, je laten dragen, de stabiliteit daarvan ervaren en daarbij komt er ervaren van zelfvertrouwen. Want als je goed geworteld bent kan je jezelf beter vertrouwen, want je wordt gedragen.  

Opdracht les 5: 

– Denk de komende week een aantal keer per dag: Ik vertrouw mijzelf.

-Voel moeiteloos de wortels vanuit je voeten, zitvlak en/of vanuit je hele lichaam de aarde in en merk dat dat voor stabiliteit zorgt en daarmee zelfvertrouwen. 

-Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Ga ingedachte terug naar de eerste les. Voelde de oefeningen toen anders? Is er iets verandert in hoe jij je voelt, beweegt, denkt gedurende de dag? 

Wat zou voor jou een goed moment zijn om met je aandacht naar je wortels te gaan? Wat is voor jou een fijne manier via meditatie, een mantra, beweging? 

Hieronder staat een meditatie en Yoga Nidra. Zet deze aan als je er behoefte aan hebt. Je zou bijvoorbeeld dagelijks de meditatie op kunnen zetten om jezelf te aarden. De Yoga Nidra kan fijn zijn aan het einde van de dag of begin van de avond om tot jezelf te komen en je gewoon even te laten dragen. 


Meditatie : Aarden


Yoga Nidra : Laat je dragen


Wil je verder reizen?

Nadat we geworteld zijn kunnen we een stap verder zetten en onze eigen plek innemen. We laten de energie vanuit het eerste chakra omhoog stromen naar het tweede chakra . Door onder andere vloeiende bewegingen, want het tweede chakra draait om verbinden met je gevoel, creëren en het ervaren van plezier.

Chakra

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.