Klankschaal Belevingen

Iedere klankschaal heeft een eigen geluid, een eigen trilling. De ene helpt je om tot rust te komen, de andere versterkt je bewustzijn of laat je vanuit je hoofd je lichaam inzakken.

Klankmassages

Klankschalen heb ik altijd iets magisch gevonden. Mijn allereerste soloreis startte ik in Nepal. Op de eerste ochtend kocht ik een klankschaaltje bij de Bouddhanath Stoepa. Zes maanden lang heb ik deze trots als mascotte in mijn backpack meegedragen. In de loop der jaren is mijn familie gegroeid. De meeste heb ik tijdens een van mijn reizen uit India meegenomen.

Klakschalen geven mij een gevoel van vrijheid. Het geluid en de trillingen brengen gelijk rust in mijn hoofd. Dit brengt ontspanning, maar ook ruimte voor de prana, de levensenergie om (weer) vrij door mijn lichaam te gaan stromen. Tijdens mijn lessen en specials nam ik zo nu en dan een paar schalen mee. Dat vonden deelnemers en ik zo fijn dat ik mij steeds verder ben gaan verdiepen.

Iedere klankschaal heeft een eigen frequentie. Ieder lichaamsdeel, orgaan en chakra reageert op een andere frequentie. Super interessant! Tijdens mijn Sound Healing opleiding in Goa (India) heb ik niet alleen geleerd om gebalanceerde klankschaalconcerten te geven, maar ook een-op-een klank belevingen. De eerste keer dat ik zo’n beleving mocht ervaren: wauw! Wat een diepe ontspanning en wat een bijzondere reis naar binnen, doordat de schalen niet alleen om je heen staan maar ook worden aangeslagen vlak boven je lichaam en zelfs op je lichaam, waardoor je de trillingen nog beter kunt ervaren. Naast klankschaalconcerten bied ik dus ook persoonlijke klankbaden aan in Santpoort en Spaarndam.

Hoe werken klankschalen?

Ons lichaam bestaat voor 60/70% uit water. De trillingen van de klankschalen hebben effect op het water in ons lichaam. Het water trilt mee, waardoor onze cellen beginnen te trillen en er letterlijk lichamelijke of psychische blokkades kunnen worden los getrild. 

De geluiden en trillingen hebben ook invloed op de hersengolven. Tijdens dagelijkse bezigheden creëren de hersenen Beta golven. Een klankschalen sessie kan de golven laten zakken tot Alfa golven, de ontspannen staat en zelfs naar Theta- of Delta golven zoals tijdens een diepe meditatie of Yoga Nidra. In zo’n diepe ontspanning kan het lichaam herstellen en opladen.

Wat zijn de voordelen?

Reviews

“Wat een bijzondere ervaring. Tijdens de sessie voelde ik allemaal spanningen in mijn lichaam. Ik denk dat de klankschalen zorgde dat ik in mijn lichaam zakte en mij bewust werd van de spanningen die ik daar vast hield. Ik heb daarna heerlijk geslapen en voel mij helemaal opgeladen en ontspannen.”

“Marjolein geeft de behandelingen met zoveel liefde en aandacht dat ik mij veilig voelde en even helemaal kon ontspannen. Ik heb lang niet zo’n diep ontspanning ervaren: heerlijk!”

 

Opties behandelingen

Persoonlijke Klankbaden

60 min klankconcert en massage met klankschalen.

90 min klankconcert en uitgebreide massage met klankschalen en gebruik van stemvorken voor een diepere ervaring.

Duo Klankbad

90 min klankconcert en massage met klankschalen samen met een vriend(in), partner of familielid. Stuur een mailtje om hiervoor een afspraak te maken.

Veelgestelde Vragen

Zorg dat je gemakkelijke kleding draagt zodat je comfortabel kunt liggen een zonder metalen knoopjes of riemen. En neem een grote handdoek mee om op te kunnen  liggen.

Bij Klankschaal Concerten ontvang je een mailtje met instructies. Dat verschilt per locatie.

Ik ontvang je en we bespreken kort waarvoor je komt en of je bepaalde klachten hebt. Daarna mag je gaan zitten of liggen en start ik met de behandeling. De klankschalen staan om je heen waardoor je wordt omringt door het geluid. In overleg kunnen de schalen ook op je lichaam worden gelegd. Het kan zijn dat je tijdens de behandeling in slaap valt. Je lichaam ervaart dan alsnog de trillingen, dus slapen is geen probleem. Aan het einde is een moment van stilte om na te kunnen voelen en daarna haal ik je weer rustig terug en kunnen we kort jouw ervaring nabespreken.

Mijn advies is om 3 of 4 behandelingen te boeken. De eerste keer moet je lichaam vaak wennen aan de geluiden en de trillingen. Als je de behandeling herhaalt na 1 á 2 weken raak je in een steeds diepere ontspanning, waardoor het lichaam kan opladen en herstellen.

Klankbaden zijn niet geschikt voor mensen met:

 • Hartstoornissen/ pacemakers
 • Epilepsie
 • Trombose / spataders
 • Hoge bloeddruk
 • Hersenletsel
 • Psychoses 
 • Herstellende zijn van botbreuk
 • Chemobehandelingen
 • Zwangerschap

 

De trillingen van de klankschalen kunnen metalen voorwerpen en lichaamscellen mee laten trillen. Dit kan voor de bovenstaande gevallen een ongewenst neveneffect hebben.

Een klankschalen ervaring is af te raden tijdens een zwangerschap aangezien de kleine in de buik kan schrikken van de geluiden en trillingen.

Heb je wel interesse? Dan kan ik een subtiel klankbad voor je verzorgen waarbij de schalen zacht worden aangeslagen en ze niet in aanraking komen met je lichaam. De focus ligt dan op ontspanning.

Persoonlijke behandelingen boek je hier. Kan jij niet op de aangegeven momenten stuur dan een mailtje naar info@pranayogi.nl dan zoeken we samen naar een moment.

Zie voor Klankschaal Concerten en Retraites de Agenda.

Wil jij een Klankschaal Concert voor jouw bedrijf, (yoga)studio, familie, en/of vriendengroep? Stuur dan een mailtje naar info@pranayogi.nl dan bespreken wij samen wat er mogelijk is.

 • Boven de Albert Heijn in Spaarndam (Lageweg 1F)
 • Studio 3, Yogastudio Santpoort (Burg. Weertsplantsoen 110/1e etage)

Op beide locaties kan je gratis parkeren.

Je kunt een behandeling annuleren of verplaatsen door een mailtje te sturen naar info@pranayogi.nl

Als behandelingen worden geannuleerd of verplaatst binnen 48 uur voordat de behandeling start worden de kosten niet vergoed.

Stuur dan een mailtje naar info@pranayogi.nl

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.