De Kloosterretraite

Christel Zwemmer & Marjolein Blaauwbroek

vr 8 sept 19 uur t/m zo 10 sept 19 uur 2023

Voor rust, stilte & verbinding

Heb jij behoefte aan rust? Aan verstilling? Als je kiest voor verstilling trek je je even terug uit het dagelijks leven. Je kiest voor een moment voor jezelf en zo weinig mogelijk prikkels van buitenaf. Al eeuwenlang trekken mensen naar kloosters om te verstillen en te verbinden.

Begin september organiseren wij een Kloosterretraite in het Sint Liobaklooster in Egmond. Het klooster ligt dicht tegen het duinlandschap aan en is een oase van rust. De Retraite van Verstilling bestaat uit yoga, meditaties, wandelingen en ruimte voor verbinden, rust en stilte.   

Als je verstilt, bewust een pauze inlast ontstaat er ruimte voor bezinning, ontspanning en heling. In ons dagelijks leven ervaren we vele prikkels. Deze prikkels, herinneringen, emoties slaan we op in ons lichaam. Als we verstillen geven we ons lichaam de ruimte om te prikkels weer los te laten zodat je je daarna weer vrijer en met meer liefde voor jezelf door het leven kunt bewegen.

Yoga

De yogalessen van Marjolein helpen je uit je hoofd te komen en weer verbinding te maken met je lichaam. Dit zorgt voor rust. Vanuit die rust zul je merken dat het makkelijker wordt om naar jezelf te luisteren. Luisterend naar die stem begeleidt Christel je om een intentie te zetten voor het nieuwe seizoen. Een intentie is niet hetzelfde als een goedvoornemen. Een goedvoornemen vorm je met je hoofd en een intentie vanuit je hart.

Het kloosterleven

Voor de kloosterretraite hebben wij de School voor Vrede in het Sint Liobaklooster afgehuurd. Deze school bestaat uit een ruimte waar wij de lessen houden, een woonkamer waar we met ze alle eten en voor iedereen een persoonlijke slaapkamer met wastafel. Rondom het gebouw hebben we onze eigen tuin om een frisse neus te kunnen halen of om oefeningen te doen. Ben je nieuwsgierig naar het kloosterleven van de zusters? Dan is er de mogelijkheid om een kloosterdienst bij te wonen.

Verbinden met de natuur

Het klooster ligt aan de rand van een prachtig duingebied waar Christel je meeneemt op bijzondere zintuigen wandelingen. Verbinden met de natuur helpt om te verstillen en om te aarden. Wij hopen tijdens dit weekend dus zoveel mogelijk naar buiten te kunnen gaan.

Voor iedereen toegankelijk

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen ervaring te hebben en wij geven opties waar nodig. Hou er wel rekening mee dat de wandeling(en) 5 km lang zijn.

Na afloop van de retraite loop je uitgerust en opgeladen weer naar buiten met een intentie voor het komende jaar en enkele oefeningen om thuis te beoefenen om zodat je ook tijdens je dagelijks leven voor momenten van verstilling kunt kiezen.

Onderdelen Programma 

Meditatie is een verzamelnaam voor diverse technieken waarmee we het hoofd tot rust brengen en daardoor in een bepaalde staat van rust, van bewustzijn komen. Tijdens deze retraite zal je meerdere vormen van meditatie ervaren zoals zittend, bewegend, wandelend en schrijvend.

Meditatief Schrijven is schrijven zonder verwachtingen. Je laat je leiden door je pen en laat de woorden stromen. Dit proces helpt je langzaam de controle los te laten en om naar binnen te keren. De aandacht wordt verplaatst van het hoofd naar je hart. Wat heb jij jezelf te vertellen?

Gentle Flow Yoga is een zachte, dynamische les met ruimte voor spanning en ontspanning, yin en yang, op het ritme van de ademhaling. Door de adem te volgen, kom je in een flow en kan je naar binnen keren. Dit proces brengt rust; een rust die zich nestelt in alle cellen van het lichaam.

Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga waarbij je zittende en liggende houdingen meerdere minuten vasthoudt. Het gaat er niet om hoe de houding eruitziet, maar waar je de houding voelt. In yin yoga werkt je met de fascia, de bindweefsels rondom de spieren, botten en gewrichten.  

Yoga Nidra is een moment voor jezelf, een moment om alles even achter je te laten en weer op te laden. Yoga Nidra, ook wel slaapyoga, brengt je lichaam en geest in een diepe ontspanning. Je mag zo ontspannen mogelijk gaan liggen en je hoeft alleen maar te luisteren.

De zintuigen wandeling daagt je uit verbinding te maken met de natuur. Tijdens deze wandeling ga je de natuur voelen, proeven, ruiken en beluisteren. Je geeft je over aan wat zich onderweg aandient. Je gaat je verwonderen, stelt je open en luistert bij iedere stap meer en meer naar de taal van je hart.

Wat neem je mee naar huis?

Wie zijn wij?

Christel Zwemmer coacht vanuit passie mensen, die door welke situatie of omstandigheid dan ook uit balans zijn geraakt. Vanuit respect, rust en compassie voor mens en natuur begeleid ze mensen in het herstellen van balans tussen draagkracht en draaglast. Door het voorhouden van de natuur als spiegel, maakt ze de vertaalslag voor je van wat er in het hier en nu wel is, in plaats van wat er niet is.

Tijdens deze retraite verzorgt Christel Qi Gong’s, schrijfmeditaties, zintuigenwandelingen en begeleid ze je naar je intentie voor 2022.

Marjolein Blaauwbroek is yogadocent. Yoga is verweven met elke cel in haar lichaam. Yoga is voor haar adem, lucht, energie en bewustzijn. Ze geeft lessen waarin jij tot jezelf kunt komen. Lessen waarin je kunt opladen, ontspannen, groeien en verbinden. Haar lessen zorgen ervoor dat jouw prana, jouw levensenergie (weer) vrij door je lichaam gaat stromen.

Tijdens deze retraite verzorgt Marjolein meditaties, Gentle Flow Yoga, Dreamy Yin en Yoga Nidra.

Wat is er inbegrepen?

Optioneel

Start je met ons het nieuwe seizoen in het klooster?

Wij kijken uit naar dit weekend van rust en verstilling!  

Liefs Christel & Marjolein

Kloosterretraite

Sint Liobaklooster, Egmond

vr 8 sept t/m zo 10 sept 2023

 

Adres

Sint Liobaklooster

Herenweg 85

1935 AH Egmond-Binnen

(Je kunt hier gratis parkeren.)

 

Prijs

Vroege vogels tot 1 augustus 2023: 449,-  

Reguliere prijs vanaf 1 augustus 2023: 499,-

 

Als de retraite niet door kan gaan in verband met een lockdown ontvang je je geld terug. Tijdens de retraite hanteren wij de covid-regels die op dat moment van toepassing zijn.

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.