Ontspan & Ontvang

Winterretraite 2023

Docent: Marjolein Blaauwbroek

Zondag 26 feb 10 – 17 uur 2023

mmm het strand. Het is mijn favoriete plek om te zijn. De ruimte, de rust en het geluid van de zee. Hou jij ook zo van het strand? Dan heb ik fantastisch nieuws! Op zondag 26 februari organiseer ik een dagretraite bij Basecamp IJmuiden. Dit fijne terrein is gevuld met Tiny Houses, een van de niet zo Tiny Houses heb ik voor ons gereserveerd. Vanaf hier kunnen we binnen een paar minuten naar het strand van IJmuiden wandelen om daar te zijn en te genieten van het uitzicht. Want ook tijdens de donkere maanden is het strand een heerlijke plek om te zijn! 

De dagretraite staat in het teken van ontspannen en ontvangen. Je kunt de dag zien als een mini-vakantie voor jezelf om op te laden en om te verbinden. Verbinden met jezelf, met het strand en met elkaar. 

Ritme ademhaling 

De dag bestaat uit diverse zachte yogalessen waarbij ontspannen centraal staat. Na een warm welkom starten we met Gentle Yoga. Hierin laten we ons leiden door het ritme van de ademhaling. Dit natuurlijke ritme helpt je om te ontspannen en om de aandacht vanuit het denken te verplaatsen naar ervaren. Hierna trekken we de schoenen aan om een bezoekje te brengen aan het strand. Zo fijn om hier samen in stilte te wandelenSamen stil zijn is magisch. Je voelt elkaars aanwezigheid, maar doordat er niet gepraat wordt openen je andere zintuigen waardoor je op een dieper level kunt verbinden met elkaar en de omgeving. 

Na de wandeling kunnen we binnen weer opwarmen en genieten van een vegetarische lunch die ik voor ons verzorg.  

Liggen & Ontvangen 

De middag bestaat uit yin yoga met reiki die verbonden is het de energie van het seizoen. Reiki is energie die door mijn handopleggingen je helpt om te ontspannen en het helend vermogen van je lichaam activeert. Na een korte pauze volgt een intiem klankschalen concert die je nog dieper laat ontspannen. Had ik je al vertelt dat de ruimte vloerverwarming heeft? Zo fijn! De afsluiting is een cadeautje. Je hoeft je alleen maar te liggen en te luisteren naar mijn stem en de geluiden zodat je met een ontspannen glimlach weer naar huis gaat. 

Programma Onderdelen

Mediteren is je ogen sluiten, naar binnenkeren en ervaren.  

Gentle Yoga zijn zachte les met ruimte voor spanning en ontspanning, yin en yang, op het ritme van de ademhaling.

In stilte wandelen is samen in stilte zijn en onze zintuigen voor alles openen om ons heen. De duinen en het strand zijn daar uitermate geschikt voor. 

Yin Yoga is een les waarin we houdingen dicht bij de grond langer vasthouden zodat je je kunt overgeven aan de zwaartekracht en geheel kunt ontspannen.

Reiki is energie die door handopleggingen wordt doorgegeven die je helpt om te ontspannen en het helend vermogen van je lichaam activeert.

Klankschalen concert is een moment voor jezelf, een moment om alles even achter je te laten. De geluiden en trillingen van de klankschalen brengt je lichaam en geest in een diepe ontspanning. De perfecte manier om de dag aan het strand af te sluiten. 

You are not a drop in the ocean. 

You are the entire ocean in a drop 

– rumi – 

Wat is er inbegrepen?

Ontspan & Ontvang – Winterretraite

Basecamp IJmuiden

Zondag 26 feb 10 – 17 uur 2023

Adres

Kennemermeer 27 

1976 GK IJmuiden 

(Bereikbaar per auto, fiets & bus 382)

Prijs

Snelle beslissers t/m 1 feb 2023: 119,-  

Reguliere prijs vanaf 1 feb 2023: 134,- 

Dit wordt een bijzondere dag waarop je even niets hoeft. Ik zorg voor je! Iedereen is welkom, Liefs Marjolein 

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.