Beweeg & Ontspan

Strand Retraite 2023

Docent: Marjolein Blaauwbroek

Zaterdag 10 juni 10 – 17 uur 2022

IMG_7866

mmm het strand. Het is mijn favoriete plek om te zijn. De ruimte, de rust. Het geluid van de zee en het zand tussen mijn tenen. Hou jij ook zo van het strand? Dan heb ik fantastisch nieuws! Op zaterdag 10 juni organiseer ik een dagretraite bij Basecamp IJmuiden. Dit fijne terrein is gevuld met Tiny Houses, een van de niet zo Tiny Houses heb ik voor ons gereserveerd. Vanaf hier kunnen we binnen een paar minuten naar het strand van IJmuiden wandelen om daar te zijn, te mediteren en bij goed weer op ons yogamatje te stappen. 

De Strand Retraite staat in het teken van bewegen en ontspannen. Deze dag is een mini-vakantie speciaal voor jezelf om op te laden, te verzachten en om te verbinden. Verbinden met jezelf, met het strand en met elkaar. 

Ritme ademhaling 

De dag bestaat uit diverse yogalessen zowel binnen, als (met droog weer) buiten waarbij bewegen op het ritme van de adam centraal staat. Dit natuurlijke ritme helpt je om te ontspannen en om de aandacht vanuit het denken te verplaatsen naar ervaren. 

Na een vegetarische lunch lopen we samen in stilte. Samen stil zijn is magisch. Je voelt elkaars aanwezigheid, maar doordat er niet gepraat wordt openen je andere zintuigen waardoor je op een dieper level kunt verbinden met elkaar en de omgeving. Mmm hoe fijn is het om bewust te kunnen genieten van het geluid van de zee! Bij goed weer nemen we de matjes mee naar buiten voor een yogales op het uitgerekte strand of in de luwte van een duinpan.

Sound bath 

De afsluiting is een cadeautje. Ik neem mijn klankschalenfamilie mee, dus aan het einde van de dag hoef je alleen maar te liggen en te luisteren naar mijn stem en naar de trillingen van de klankschalen. 

Programma Onderdelen

Mediteren is je ogen sluiten, naar binnenkeren en ervaren.  

Gentle Yoga zijn zachte les met ruimte voor spanning en ontspanning, yin en yang, op het ritme van de ademhaling.

In stilte wandelen is samen in stilte zijn en onze zintuigen voor alles openen om ons heen. De duinen en het strand zijn daar uitermate geschikt voor. 

Yin Yoga is een yogatype waarin we houdingen dicht bij de grond langer vasthouden zodat je je kunt overgeven aan de zwaartekracht en geheel kunt ontspannen.

Reiki is energie die door handopleggingen wordt doorgegeven die je helpt om te ontspannen en het helend vermogen van je lichaam activeert.

Klankschalen concert is een moment voor jezelf, een moment om alles even achter je te laten. De geluiden en trillingen van de klankschalen brengt je lichaam en geest in een diepe ontspanning. De perfecte manier om de dag aan het strand af te sluiten. 

The quieter you become, the more you are able to hear 

– rumi – 

 

Wat is er inbegrepen?

Beweeg & Ontspan – Strand Retraite

Basecamp IJmuiden

Zaterdag 10 juni 10 – 17 uur 2022

Adres

Kennemermeer 27 

1976 GK IJmuiden 

(Bereikbaar per auto, fiets & bus 382)

Prijs

Snelle beslissers t/m 11 mei: 124,-  

Reguliere prijs vanaf 15 mei 2023: 134,-


Dit wordt een bijzondere dag waarop je even niets hoeft. Ik zorg voor je! Iedereen is welkom, Liefs Marjolein 

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.