Adem & Ervaar

Strand Retraite 2022

Docent: Marjolein Blaauwbroek

Zondag 10 juli 10 – 17 uur 2022

mmm het strand. Het is mijn favoriete plek om te zijn. De ruimte, de rust. Het geluid van de zee en het zand tussen mijn tenen. Hou jij ook zo van het strand? Dan heb ik fantastisch nieuws! Op zondag 10 juli organiseer ik een dagretraite bij Basecamp IJmuiden. Dit fijne terrein is gevuld met Tiny Houses, een van de niet zo Tiny Houses heb ik voor ons gereserveerd. Vanaf hier kunnen we binnen een paar minuten naar het strand van IJmuiden wandelen om daar te zijn, te mediteren en op ons yogamatje te stappen. 

De Strand Retraite staat in het teken van ademen en het ervaren van ruimte. De ruimte in je lichaam, je hoofd en de ruimte van het uitgestrekte strand van IJmuiden. Deze dag is een mini-vakantie speciaal voor jezelf om op te laden, te verzachten en om te verbinden. Verbinden met jezelf, met het strand en met elkaar. 

Ritme ademhaling 

De dag bestaat uit diverse yogalessen zowel binnen, als (met droog weer) buiten waarbij de adam centraal staat. Er zullen verschillende pranayama’s, ademhalingsoefeningen aanbod komen die je ook in je dagelijks leven kunt toepassen om meer rust te ervaren. Tijdens de Gentle Flow Yoga laten we ons leiden door het ritme van de ademhaling. Dit natuurlijke ritme helpt je om te ontspannen en om de aandacht vanuit het denken te verplaatsen naar ervaren. 

Na een vegetarische lunch lopen we samen in stilte. Samen stil zijn is magisch. Je voelt elkaars aanwezigheid, maar doordat er niet gepraat wordt openen je andere zintuigen waardoor je op een dieper level kunt verbinden met elkaar en de omgeving. Mmm hoe fijn is het om bewust te kunnen genieten van het geluid van de zee! 

Sound bath 

De afsluiting is een cadeautje. Ik neem mijn klankschalen mee, dus aan het einde van de dag hoef je alleen maar te liggen en te luisteren naar mijn stem en naar de trillingen van de klankschalen. 

Programma Onderdelen

Mediteren is je ogen sluiten, naar binnenkeren en ervaren. 

Pranayama’s zijn ademhalingsoefeningen die ruimte creëren in je lichaam en in je hoofd. De ene zorgt voor ontspanning, de andere voor balans of juist voor nieuwe energie.  

Gentle Flow Yoga zijn zachte, dynamische lessen met ruimte voor spanning en ontspanning, yin en yang, op het ritme van de ademhaling.

In stilte wandelen is samen in stilte zijn en onze zintuigen voor alles openen om ons heen. De duinen en het strand zijn daar uitermate geschikt voor. 

Yoga Nidra met klankschalen is een moment voor jezelf, een moment om alles even achter je te laten. Yoga Nidra, ook wel slaapyoga, brengt je lichaam en geest in een diepe ontspanning. De klankschalen geven de extra dimensie van voelen mee. Je kunt letterlijk de trillingen van een klankschaal door je lichaam voelen. Deze trillingen hebben helende krachten. 

You are not a drop in the ocean. 

You are the entire ocean in a drop 

– rumi – 

Wat is er inbegrepen?

Adem & Ervaar – Strand Retraite

Basecamp IJmuiden

Zondag 10 juli 10 – 17 uur 2022

Adres

Kennemermeer 27 

1976 GK IJmuiden 

(Bereikbaar per auto, fiets & bus 382)

Prijs

Snelle beslissers t/m 11 juni: 119,-  

Reguliere prijs vanaf 12 juni 2022: 134,- 

Dit wordt een bijzondere dag waarop je even niets hoeft. Ik zorg voor je! Iedereen is welkom, Liefs Marjolein 

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.