Welkom bij de
Magsiche Chakra Reis

Vierde Chakra: Hart 

Thema: Open je hart 
Les 1 : Ik mag verzachten

We beginnen deze les rustig, zodat je kunt verzachten. Nog niet al te veel bewegen, maar rustig ademhalen en voelen.

Opdracht les 1: 

– Ben je de komende week bewust van je houding. Wellicht sta, zit, fiets je gespannen. Probeer wat te verzachten. Vooral ook in je gezicht. 

– En herhaal ingedachte: Ik mag verzachten 

– Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Wat merk je op aan je houding? Waar hou jij spanningen vast in je lichaam? Lukt het om iets te verzachten?  
Les 2 : Ik voel mijn hart

Vandaag gaan we een beetje yang toevoegen en ruimte creëren bij de schouders en borstkas. Het kan handig zijn om daar een yoga riem of touw te gebruiken.

Opdracht les 2: 

– Blijf je deze week bewust van je houding, neem op dat moment je aandacht mee naar de omgeving van je hart en verzacht.

– En herhaal ingedachte: Ik voel mijn hart. 

– Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Hoe is het voor jou om aandacht mee te nemen naar de omgeving van je hart? Kan je vanuit daar verzachten?

 
Les 3 : Ik verbind mijn hart

We doen er deze week nog een schepje bovenop. De focus blijft de hele les bij de borstkas, de omgeving van het hart, maar de houdingen worden iets intenser. Kan jij in een houding staan vanuit zachtheid in plaats vanuit verkramping? Het kan handig zijn om voor deze les een blok of dik boek te hebben. 

Opdracht les 3: 

– Je mag je deze week bewust blijven van je houding en zorgen dat je niet verkrampt. Wordt je deze week extra bewust van je lichaam in spannende, intense of oncomfortabele situaties. Er is altijd een keuze om iets te kunnen verzachten. Neem op die momenten de aandacht mee naar je hart en verzacht vanuit daar. Zie wat dat met je houding doet en met de houding van de personen die in de situatie betrokken zijn.  

– En herhaal ingedachte: Ik mag verbinden met mijn hart. 

– Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Wat valt je op aan je lichaam in uitdagende situaties en houdingen? Lukt het om je aandacht mee te nemen naar je hart? En vanuit daar iets te verzachten? In welke situaties kan je die zachtheid gebruiken? 
Les 4 : Ik straal vanuit verbinding

Na het voelen van het chakra en het verbinden mogen we nu vanuit zachtheid stralen alle kanten op.  

Opdracht les 4: 

– Je mag je deze week bewust blijven van je glimlach. Als je glimlacht ontspant je gezicht en verzacht je automatisch, daarnaast heeft het een verzachtend effect op je omgeving. Zo straal je zachtheid en warmte uit naar binnen en naar buiten. 

– En herhaal ingedachte: Ik straal vanuit verbinding. 

– Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Lach jij automatisch of kom je er achter dat je vaak serieus kijkt? Als je iets vaker glimlacht voel je verschil? Wellicht voor jezelf of merk je tegelijkertijd ook iets in je omgeving? 

 
Les 5 : Ik straal

Mmm de laatste les alweer. In deze les komt alles samen. Verzachten, verbinden, glimlachen en daarna stralen. 

Opdracht les 5: 

– Blijf je de komende tijd vooral bewust van je houding en je glimlach. Wanneer kan je iets verzachten? Wat straal je uit naar buiten en vooral ook naar jezelf? 

– En herhaal ingedachte: Ik mag stralen. 

– Schrijf in je dagboekje je ervaring op: Wat heb je ervaren tijdens deze serie? Merk je dat je iets makkelijker kunt verzachten? Iets meer glimlacht? Welke oefeningen of houdingen vond je fijn en zou je vaker willen doen om een moment voor jezelf te nemen om te kunnen verbinden? 

 


Wil je verder reizen?

Nu we contact hebben gemaakt met onszelf en hebben leren verzachten wordt het tijd om te uiten wie we zijn. Onze authentiekheid. Het volgende chakra is namelijk het Keelchakra. Dit chakra is verbonden met communiceren en jezelf uiten. Deze serie gaat 10 september van start.

Schrijf je nu alvast in voor het super zomer tarief van 45 euro! 

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.