Retraite voor Jezelf

Christel Zwemmer & Marjolein Blaauwbroek

vr 11 okt 19 uur t/m zo 13 okt 19 uur 2024

In de Anna Hoeve te Schermerhorn

Voor rust, stilte & verbinding

Ben jij toe aan het ervaren van rust, stilte en verbinding? Kom dan naar de Retraite voor Jezelf vanaf vrijdagavond 11 oktober t/m zondagavond 13 oktober in de Anna Hoeve aan de Vrouwenweg in Schermerhorn. De Anna Hoeve is een opgeknapte vrijstaande boerderij aan het water in een rustig polderlandschap gelegen. Dit gaat je helpen om te vertragen.

De Vrouwenweg heeft haar naam te danken aan De Mariakapel, een kerkje uit de middeleeuwen waar Maria werd vereerd en eeuwenlang als bedevaartsoord is gebruikt. Wij nemen graag acht vrouwen mee naar deze omgeving voor een persoonlijke pelgrimage. Ben jij er daar één van?

 

Innerlijke kern

De retraite is gevuld met yoga, meditaties, bewandelen van labyrinten, bewustzijnsoefeningen, sound healing en vrijetijd. Alles is erop gericht om je te ondersteunen in jouw proces om van buiten naar binnen te keren. Vanuit je hoofd naar je hart en naar jouw innerlijke kern, om daar te voelen wie jij vanuit de basis bent en wat jij nodig hebt om in jouw eigen kracht te gaan staan.

 

Persoonlijke aandacht

Wij kiezen bewust voor een kleine groep vrouwen, zodat er veel ruimte en tijd is voor persoonlijke aandacht en coaching. Hierdoor kun je niet alleen met rust, maar ook met nieuwe inzichten huiswaarts keren. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen ervaring te hebben en wij dragen opties aan daar waar nodig.

 

Alle elementen

Tijdens de retraite zullen alle elementen uit de natuur naar voren komen. Wat dacht je van een meditatie uitkijkend over het water? Een schrijfopdracht rondom het kampvuur? En wie weet wel een stukje wandelen op je blote voeten door de polder? Wij stellen een programma samen maar passen dit op het moment aan door te voelen waar behoefte aan is.

 

Kortom dit is een verwenretraite! Een persoonlijk cadeau aan jezelf, dat je dichter bij jouw kern zal brengen.

 

Lieve vrouw, voel je welkom.   

Onderdelen Programma 

Meditatie is een verzamelnaam voor diverse technieken waarmee we het hoofd tot rust brengen en daardoor in een bepaalde staat van rust, van bewustzijn komen. Tijdens deze retraite zal je meerdere vormen van meditatie ervaren zoals zittend, bewegend, dansend, wandelend en schrijvend. Dit proces helpt je langzaam de controle los te laten en om naar binnen te keren.

Yoga helpt om vanuit je hoofd je lichaam meer in te zakken. In de ochtend een zachte, dynamische Gentle Flow op het ritme van de ademhaling. In de middag Yin Yoga waarin je in enkele minuten in houdingen mag zitten en liggen om je lichaam de ruimte te geven om te ontspannen. Onze Reiki-handopleggingen zullen je hierbij ondersteunen. In de avond hoef je alleen maar te liggen, luisteren en ontvangen van Yoga Nidra.

In labyrinten neemt Christel je mee op pad met jezelf en het labyrint. Van buiten naar binnen en van binnen weer naar buiten. Onderweg worden er thema’s aangeraakt en kunnen er inzichten naar boven komen vanuit de innerlijke bron. Vanuit de kern van jouw labyrint.

Voor de Sound Healing neemt Marjolein haar traditionele klankschalen en andere instrumenten mee. De geluiden en trillingen van haar schalen zorgen voor een diepe ontspanning en nemen je op een reis mee naar binnen.

De polderwandeling daagt je uit verbinding te maken met de natuur, het water en de ruimte om je heen. Wat heeft de natuur je te vertellen? Wat raakt je?

Wat neem je mee naar huis?

Wie zijn wij?

Christel Zwemmer coacht vanuit passie mensen, die door welke situatie of omstandigheid dan ook uit balans zijn geraakt. Vanuit respect, rust en compassie voor mens en natuur begeleid ze mensen in het herstellen van balans tussen draagkracht en draaglast. Door het voorhouden van de natuur als spiegel, maakt ze de vertaalslag voor je van wat er in het hier en nu wel is, in plaats van wat er niet is.

Marjolein Blaauwbroek is yogadocent, sound healer en reiki master. Yoga is verweven met elke cel in haar lichaam. Yoga is voor haar adem, lucht, energie en bewustzijn. Ze geeft lessen en concerten waarin jij tot jezelf kunt komen. Met ruimte om op te laden, ontspannen, groeien en verbinden. Hierdoor gaat jouw prana, jouw levensenergie (weer) vrij door je lichaam stromen.

Wat is er inbegrepen?

Kies jij voor dit weekend helemaal voor jezelf?

Wij kijken uit naar dit weekend van rust en verbinding!  

Liefs Christel & Marjolein

Retraite voor Jezelf

Door Christel Zwemmer & Marjolein Blaauwbroek

In de Anna Hoeve te Schermerhorn

Op vr 11 okt 19.00 uur t/m zo 13 okt 19.00 uur

 

Persoonlijke investering

Early Bird t/m 1 sept: € 479,00

Regulier tarief : € 529,00

Als de retraite niet door kan gaan in verband met een lockdown ontvang je je geld terug. Tijdens de retraite hanteren wij de covid-regels die op dat moment van toepassing zijn.

Login

Login voor jouw yogageluk

Blijf op de hoogte

Laat je naam en email achter in het formulier zodat ik je kan toevoegen aan de wachtlijst. Je zal als eerste informatie ontvangen over nieuwe retraites.